رئیس دیوان عالی كشور خطاب به مراجع قضایی:

بی جهت قرار عدم صلاحیت صادر نکنید

بی جهت قرار عدم صلاحیت صادر نکنید به گزارش علم عدل، رییس دیوان عالی کشور اظهار داشت: گاهی دادگاه های تجدیدنظر بعد از نقض دیوان در مورد یک پرونده و ارجاع آن به شعبه هم عرض، همان رای اول را ملاک قرار می دهند که این امر پذیرفته نیست و سبب تضییع حقوق مردم و اطاله دادرسی می شود.



به گزارش علم عدل به نقل از ایسنا، جلسه هم اندیشی و بررسی مشکلات و چالش های دادگاه های کیفری یک تهران با عرضه راهکارهای موردنیاز برای حل آنها، با حضور حجت الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری، برخی قضات عالی رتبه دیوان عالی کشور و قضات دادگاه های کیفری یک استان تهران در سالن الغدیر برگزار شد.

حجت الاسلام منتظری در این نشست ضمن خیرمقدم به قضات دادگاه های کیفری یک استان تهران، تشکیل چنین جلساتی را امری ضروری عنوان نمود و اظهار داشت: یکی از برنامه های در دستور کار ما برگزاری جلسات هم اندیشی در جهت ایجاد وحدت رویه و اتقان آرا است.

رئیس دیوان عالی کشور افزود: به لحاظ قرب مکانی بین دومرجع دیوان عالی کشور و دادگستری استان تهران، برگزاری جلسات هم اندیشی، تبادل نظر و تجربیات باید به شکل مستمر و ماهانه باشد تا شاهد صدور آراء محکم و مستدل باشیم.

وی اضافه کرد: حداقل انتظار ما اینست که در دادگستری استان تهران شاهد اختلاف در رویه های رسیدگی نباشیم، بنابراین با حاضر شدن در جلسات هم اندیشی و اتخاذ رویه های واحد در جهت اتقان آرا اهتمام لازم را به خرج دهید.

رئیس دیوان عالی کشور با تکیه بر این که ایجاد وحدت رویه تنها در ارتباط با هیئت عمومی نیست، اظهار داشت: یکی از انتقادات مطرح شده در جلسه مسئولان قضایی، مسئله اختلاف در روش و رویه قضایی است که باید مورد صدمه شناسی قرار گیرد، ازاین رو این کار را جز برنامه کاری خود قرار دهید و در این رابطه جلسات ماهانه برگزار کنید تا نقصها و اشکالات در نحوه آرا و رسیدگی ها مشخص شود.

وی با تکیه بر انتقال تجربیات و بیان انتقادات و پیشنهادت از جانب محاکم، خاطرنشان کرد: هیچ کدام از ما مصون از اشتباه نیستیم؛ امکان دارد در رای دیوان عالی هم ابهامی باشد و یا از نظر شما اشکالی در فرآیند کار مشاهده شود، تمامی این موارد را به ما منعکس کنید؛ با استقبال از نقطه نظرات شما، حتما درصدد حل آن برخواهیم آمد.

منتظری افزود: گاهی دادگاه های تجدیدنظر بعد از نقض دیوان عالی در مورد یک پرونده و ارجاع آن به شعبه هم عرض، همان رای اول را ملاک قرار می دهند که این امر پذیرفته نیست و باعث تضییع حقوق مردم و اطاله دادرسی می شود؛ بنده به همکارانم سفارش نموده ام که نقض آرء باید مستدل باشد و شعبه هم عرض هم در این خصوص مکلف به پاسخگویی است.

در ادامه این جلسه عبدالحمید مرتضوی بریجانی معاون نظارت دیوان عالی کشور تصریح کرد: عوامل نقض آرای شناسایی شده اند و به مدت ۲ سال در مورد مبحث اتقان آراء کار کارشناسی صورت گرفته است.

وی افزود: شکل دهی رویه های مختلف در مورد یک مبحث در دادگاه ها منجر به صدور رای وحدت رویه می شود و دادگاه ها مکلف به تبعیت از آن هستند.

مرتضوی با تکیه بر پرهیز از صدور قرارهای عدم صلاحیت بی مورد تصریح کرد: تا می توانیم بر اساس رسیدگی قرار گیریم و بی جهت قرار عدم صلاحیت صادر نکنیم.

معاون نظارت دیوان عالی کشور ضمن انتقاد از صدور قرار عدم صلاحیت های بی مورد اظهار داشت: در ماه حدودا 3000 پرونده عدم صلاحیت به دیوان عالی کشور ارسال می شود که این امر یکی از علل اطاله دادرسی است.

در ابتدای این جلسه قضات دادگاه های کیفری یک استان تهران چالش های موجود در مورد اجبار به تشکیل پرونده شخصیت، موضوعات منافی عفت و زنای به عنف، ایجاد رویه واحد در صلاحیت رسیدگی به جرائم غیابی، پرونده های مطبوعات و نشر اکاذیب و جرائم سرقت مسلحانه و... را مطرح نمودند و قضات دیوان عالی کشور در همان جلسه پاسخ و ارشادات لازم را عرضه دادند.

در جلسه هم اندیشی چالش های دادگاه های کیفری مقرر شد چالش ها و مشکلات موجود در دادگاه های کیفری به تفکیک مبحث در کارگروه های تخصصی دیوان عالی کشور مورد رسیدگی قرار گیرد.





منبع:

1404/02/10
10:00:36
5.0 / 5
11
تگهای خبر: پرونده , حكم , دادگاه , دادگستری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۵
حقوق و وكالت، مشاوره حقوقی آنلاین و خدمات وكالتی
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

alameadl.ir - حقوق مادی و معنوی سایت علم عدل محفوظ است

علم عدل - وکالت و حقوق علم عدل

حقوق و وکالت

علم عدل، عدالت در دسترس همگان. با علم عدل، حقوق خودتون رو به بهترین شکل حفظ کنید