رئیس اتحادیه سراسری كانون های وكلای دادگستری:

وكیل بیكار مفسده بیشتری از فارغ التحصیل بیكار دارد

وكیل بیكار مفسده بیشتری از فارغ التحصیل بیكار دارد اصفهان رئیس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) با اشاره به اینکه کجای دنیا از نهادهای وکالت انتظار دارند در بحران های اقتصادی کمک کنند، اظهار داشت: اگر امروز مشکلات اقتصادی وجود دارد قرار نیست با فرافکنی، به نهادی حمله نماییم و بگوییم می تواند این مشکل را حل کند.



جعفر کوشا در نشستی با خبرنگاران که امروز (پنجشنبه_۹اردیبهشت) برگزار شد، اظهار نمود: امروز کسی شک ندارد جامعه ما در یک بحران اقتصادی به سر می برد اما سوال این است که آیا برای رفع بحران در مدیریت کشور باید فرافکنی کرد؟ در واقع مدیریت بحران با بحران مدیریتی متفاوت می باشد، درحالی که امروز با بحران مدیریتی مواجه هستیم.

وی با اشاره به اینکه همه قبول داریم بیکاری زیاد است، تورم بالاست، قدرت خرید مردم پایین آمده و در بخش های اقتصادی با مشکلات زیادی مواجه هستیم، اضافه کرد: مردم از منتخبان خود در مجلس انتظار دارند راهکارهایی برای حل مشکلات اقتصادی بدهند، اما مشارکت در رفع بیکاری نباید تولید بحران کند.

رئیس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران ضمن اشاره به هجمه ای که امروز به نهاد وکالت وارد شده تا در بحران اقتصادی کمک نماید، اظهار داشت: نهاد وکالت چه ابزاری برای کمک دارد؟ مشکل اساسی ما در این است که باید درد را بدانیم و درمان را برپایه درد تجویز نماییم، اما اگر مشکل بیکاری و تورم داریم باید بدانیم چه کسانی باید آنرا درمان کنند و درمان متناسب با درد چیست.

کوشا با اشاره به اینکه کجای دنیا از نهادهای وکالت انتظار دارند در بحران های اقتصادی کمک کنند، خاطرنشان کرد: وکیل شخصی است که با آزمون، آزمایش و سوگند، رسالت دفاع از موکل خویش را دارد و بحث اقتصادی مطرح نیست. اگر امروز مشکلات اقتصادی وجود دارد که ما هم داریم، قرار نیست با فرافکنی، به نهادی حمله نماییم و بگوییم می تواند این مشکل را حل کند.

وی ضمن اشاره به اینکه دانشگاه های مختلف در هر نقطه از کشور طی سال ها مبادرت به جذب دانشجو در رشته حقوق کردند، خاطرنشان کرد: جذب دانشجویان بدون آینده نگری برای فارغ التحصیلان این رشته بود و امروز از نهاد وکالت می خواهند این فارغ التحصیلان را جذب نماید.

به گزارش علم عدل به نقل از ایسنا، رئیس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران با اشاره به اینکه امروز این اتحادیه با ۲۵ کانون وکلا در کشور در یک بحث قانونی و حقوقی وارد شده، تصریح کرد: ما تابع و مطیع قانون هستیم، اما اجازه نمی دهیم استقلال وکیل مورد معامله قرار گیرد، چون وکیل باید مستقل از حاکمیت باشد و به جهت اینکه مستقل باشد باید پروانه وکالت خویش را از نهادی خارج از حاکمیت دریافت کند.

کوشا در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه استراتژی ما در جذب وکیل اجرای قانون است، تصریح کرد: اگر مطمئن باشیم قوه قضاییه امکانات آموزش برای کارآموزان را دارد ما هم قبول می نماییم. همین هم اکنون رئیس کانون وکلای دادگستری اصفهان می تواند جلسه ای با رئیس کل دادگستری استان داشته باشد و درصورتی که اعلام کنند می توانند ظرفیت جذب پذیرش را بالا ببرد قبول می نماییم، ولی در هر صورت نباید سقف پذیرش را بردارند.

وی افزود: قانون می گویید پذیرش وکیل باید برپایه ظرفیت موجود باشد، اگر دادگستری استان همین هم اکنون می تواند هزار وکیل جذب نماید، صورت جلسه ای تنظیم و امضا کند، اما می دانیم که ظرفیت های لازم را برای این کار ندارند. آقای حبیبی بگوید سال جاری هزار نفر را می توانیم جذب نماییم، کانون وکلا هم یک رای دارد و قبول می کند.

رئیس اسکودا با تاکید براینکه ما می توانیم انعطاف داشته باشیم اما باید حاکمیت قانون را قبول داشته باشیم، خاطرنشان کرد: با هرج و مرج و جوسازی و غوغاسالاری نمی توانیم به جایی برسیم چون وکیل بیکار مفسده بیشتری از فارغ التحصیل بیکار دارد.

وی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا در مورد ضعف ارتباط وکلا با مردم، اظهار داشت: ما رسانه نداریم، شاید اگر رسانه خصوصی داشتیم ارتباط بیشتری با مردم برقرار می کردیم. معتقدیم جریان سازی فرهنگ استفاده از وکیل در جامعه باید بگونه ای باشد که مردم احساس خوب و اعتماد به وکلا داشته باشند، درحالی که رسانه ملی اعتماد به وکیل را خدشه دار می کند.

کوشا با اشاره به اینکه اگر مقرر است ما اعتمادسازی نماییم و مردم به وکیل اعتماد کنند باید همه جریانات با همدیگر حرکت کنند، اضافه کرد: قول می دهیم اگر مجلس کمک نماید در پرونده های خاص حتما با وکیل اقامه دعوا یا طرح شکایت شود، یا وکالت خانوادگی مطرح شود و جریان سازی مشورت با وکیل و حقوقدان صورت گیرد، ما هم انعطاف لازم را برای پذیرش وکیل خواهیم داشتم به شرط اینکه همه قوا با ما همسو باشند.

ابراهیم کیانی، نایب رییس اتحادیه اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران هم در این جلسه، با اشاره به اینکه در مجلس شورای اسلامی طرح هایی مطرح می شود که هیچ کدام به دنبال تقویت نهاد وکالت نیست، اظهار داشت: این طرح ها بیشتر به دنبال تضعیف نهاد وکالت است، مثلا در کسب و کار تلقی کردن وکالت، هم دولت و هم قوه قضاییه اعلام مخالفت کردند، اما مجلس با جدیت دنبال این کار است.

وی با تاکید براینکه طرح های مجلس، بنیان حقوقی ندارد بلکه اهداف اقتصادی دنبال می کند، اضافه کرد: بی نظمی در برگزاری آزمون وکالت ارتباطی با کانون های وکلا ندارد. نمی توان همه آزمون ها را برگزار و آزمون وکالت را بلاتکلیف نگه داشت، بلکه یا باید هیچ آزمونی برگزار نشود یا همه آزمون ها طبق برنامه برگزار و تکلیف آزمون وکالت هم مشخص شود.

نایب رئیس اسکودا ضمن اشاره به اینکه برگزاری آزمون، اعلام ظرفیت و نحوه جذب وکیل را قوه قضاییه اعلام می کند، خاطرنشان کرد: کانون های وکلا در تعیین ظرفیت پذیرش کارآزموان نقشی ندارند و فقط مجری هستند. البته با طرح های که مطرح می شود برخی ظاهرا اعتقاد دارند باید به هر ایرانی یک پروانه وکالت داده شود، درحالی که ۱۰۰ هزار وکیل داریم و بنابر اعلام قوه قضاییه در آذرماه گذشته ۱۷۷ هزار قرارداد به ثبت رسید که نشان داده است سهم وکلا چه تعداد است.




1400/02/09
14:53:03
5.0 / 5
1262
تگهای خبر: آزمون , اسلامی , پرونده , ثبت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
حقوق و وكالت، مشاوره حقوقی آنلاین و خدمات وكالتی
alameadl.ir - حقوق مادی و معنوی سایت علم عدل محفوظ است

علم عدل - وکالت و حقوق علم عدل

حقوق و وکالت