یادداشت معاون قوه قضاییه درباره ی ضرورت رعایت اخلاق در انتخابات

یادداشت معاون قوه قضاییه درباره ی ضرورت رعایت اخلاق در انتخابات علم عدل: معاون اجتماعی و پیش گیری از وقوع جرم قوه قضاییه در یادداشتی بر ضرورت و ضمانتِ رعایت اخلاق در انتخابات تاکید نمود.



به گزارش علم عدل به نقل از ایسنا، اصغر جهانگیر معاون اجتماعی و پیش گیری از وقوع جرم قوه قضاییه در یادداشتی در رابطه ضرورت رعایت اخلاق در انتخابات نوشت:

رهبر حکیم انقلاب اسلامی در بیانات ارزشمندشان در حرم مطهر امام خمینی (ره) و در آستانه انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم، تاکید فرمودند که «در رقابت های پیش روی انتخابات باید اخلاق حاکم شود.» و بلا فاصله اضافه کردند: «بدگویی، تهمت و لجن پراکنی کمکی به پیشرفت کار نمی کند بلکه به آبروی ملی هم لطمه می زند.» در حقیقت، رعایت اخلاق انتخاباتی تاکید همیشگی معظم له است و در ادبیات ایشان همیشه این نگاه ارزشی و راهبردی وجود داشته است که انتخابات، نباید «صحنه جنگ قدرت» باشد بلکه انتخابات، باید «میدان مسابقه خدمت» باشد. اینجاست که اگر انتخابات بر مدار «اخلاق» باشد بدون شک مایه اعتلاء و آبروی ملی خواهد شد و اگر بی اخلاقی ها در صحنه انتخابات، جولان بدهد متاسفانه با آبروریزی ملی مواجه خواهیم شد.


اما این یادداشت می کوشد درآمدی باشد بر موضوع مهم و سرنوشت ساز ضرورت و ضمانتِ بر صدرنشاندن اخلاق در ساحت انتخابات تا همه از برکات آن در جامعه برخوردار باشیم.

یکم. اخلاق انتخاباتی یک ضرورت بی بدیل ارزشی و قانونی می باشد. جامعه ما هم یک جامعه مردم سالار است و هم یک جامعه اسلامی و جامعه ای که مزین به «مردم سالاری دینی» است وظیفه دوچندانی دارد تا اخلاق انتخاباتی را در میدان عمل تحقق بخشد. همه در مقابل این لزوم، مسئولیت ویژه دارند و بیش از همه این نامزدهای انتخاباتی هستند که باید به اخلاق انتخاباتی پایبند باشند.

دوم. هیچ بهانه ای برای تخریب، تهمت، اهانت، بدگویی و نظایر آن نسبت به رقبای انتخاباتی وجود ندارد. نامزدهای محترم انتخاباتی که در نهایت از طرف شورای محترم نگهبان برای تصدی جایگاه حساس ریاست قوه مجریه احراز صلاحیت می شوند باید همچنان که از «حقوق» قانونی خود استفاده می نمایند، نسبت به «حدود» قانونی در صحنه انتخابات هم ملزم باشند.

سوم. عدم رعایت اخلاق انتخاباتی از طرف کسیکه نامزد انتخابات آنهم در تراز ریاست جمهوری است؛ در وهله اول نقض حقوق شهروندی آحاد افراد جامعه و در وهله دوم نقض قانون و جرم و از همه مهمتر مخالفت با شرع مقدس و گناه است. در حقیقت، کسی که خودش یا طرفدارانش به بی اخلاقی در صحنه انتخابات روی می آورند و در تبلیغات و سخنرانی ها و مناظره های انتخاباتی، رقبا را به رگبار توهین و تهمت و بدگویی می بندند درحقیقت، دست به یک مانور متقلبانه برای فریب افکار عمومی زده اند؛ چونکه می خواهند افکار عمومی را از شناخت مسیر حق و صراط مستقیم منحرف کنند و در حالی که سیمای رقبا را خدشه دار کرده اند، خودشان را به عنوان فردی طرفدار مردم و دلسوز انقلاب نشان دهند! و همه این پروسه علاوه بر نقض حقوق شهروندی مردم و ناامید کردن مردم، مخالف قوانین جاری کشور و مخالف ارزش های اسلامی، ظلم به نظام اسلامی و دستاوردهای آن نیز می باشد که اجازه ندهند مردم نامزد اصلح را در فضای غبارآلود شناسایی و برگزینند.

چهارم. علاوه بر این که ضروریست «اخلاق انتخاباتی» را بر صدر بنشانیم، لازم است برای تحقق و ضمانت اجرای این اخلاق انتخاباتی کوشید. دو نکته در همین جا مهم است؛ یکی این که قانون انتخابات ریاست جمهوری (مصوب ۱۳۶۴ با اصلاحات و الحاقات ۱۳۹۱) که بتازگی هم اصلاحاتی داشت باید ورود محکم تری نسبت به مقوله اخلاق انتخاباتی فراتر از نحوه تبلیغات و جرایم انتخاباتی داشته باشد و دیگر این که با همین قوانین موضوعه فعلی و به خصوص شروط مهم قانون اساسی برای نامزدهای ریاست جمهوری، رسانه ها باید مساله و موضوع اخلاق انتخاباتی را در دستور کار ویژه قرار بدهند تا همه مردم و هر ایرانی فارغ از هر نگاه و سلیقه سیاسی، مطالبه گر اخلاق انتخاباتی نامزدها باشد. این مطالبه ملی که بی اخلاقی ها را خط قرمزی برای نامزدها قرار می دهد، ضرورت و ضمانت اخلاق انتخاباتی را تامین می کند؛ ان شاءالله.




1403/03/20
10:24:19
5.0 / 5
161
تگهای خبر: اسلامی , جرم , حكم , سابقه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
حقوق و وكالت، مشاوره حقوقی آنلاین و خدمات وكالتی
alameadl.ir - حقوق مادی و معنوی سایت علم عدل محفوظ است

علم عدل - وکالت و حقوق علم عدل

حقوق و وکالت