حجت الاسلام بهرامی در گزارش علم عدل اعلام كرد

تفكیك زندانیان نظامی در 37 زندان

تفكیك زندانیان نظامی در 37 زندان به گزارش علم عدل رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح اظهار داشت: با راه اندازی زندان های مستقل نظامی و بندهای اختصاصی، تا آخر سال 1399 تفکیک زندانیان نظامی از زندانیان عمومی در 37 زندان اصلی کشور محقق شده است.


حجت الاسلام شکرالله بهرامی در گفت و گو با خبرنگار مهر در پاسخ به سوالی در خصوص این که سازمان قضائی نیروهای مسلح چه اقداماتی در حوزه پیش گیری از وقوع جرم داشته است، اظهار نمود: در حوزه پیش گیری از وقوع جرم باید بگویم سازمان قضائی نیروهای مسلح بعنوان دستگاه پیشگام در این حوزه، از سال ۱۳۷۶ تا کنون ۴ برنامه پنج ساله را به مرحله اجرا گذاشته و برنامه پنجم پیش گیری از وقوع جرم را نیز از سال ۱۳۹۷ آغاز نموده است.تشریح اقدامات کیفری و فراکیفری در حوزه پیش گیری از وقوع جرموی به کارهای انجام شده در امتداد پیشگیری کیفری و فراکیفری در سال ۱۳۹۹ در دو بخش لطمه شناسی و آگاه سازی اشاره نمود و اظهار داشت: در حوزه لطمه شناسی از با اهمیت ترین اقدامات می توان به بررسی آرا و اقدامات قضائی در کاهش جرایم شایع و مهم در ۳۰ استان، لطمه شناسی علت تکرار جرایم مهم و ارائه راهکارهای مناسب جهت عدم تکرار و سد کردن راه های ارتکابی در ۳۰ استان و برگزاری ۴ میزگرد تخصصی با موضوع نقش قاضی در پیش گیری از وقوع جرم اشاره نمود. رییس سازمان قضائی نیروهای مسلح اظهار داشت: همین طور برگزاری ۱۰ جلسه کمیسیون علمی- تخصصی پیش گیری از وقوع جرم سازمان قضائی نیروهای مسلح و برگزاری کارگاه های علمی- کاربردی «مدیریت پیش گیری از جرایم مهم و شایع و لطمه های نوپدید در نیروهای مسلح» در ۴ استان کشور از دیگر اقدامات سازمان در امتداد پیشگیری کیفری و فراکیفری در سال ۹۹ بوده است.

حجت الاسلام بهرامی اشاره کرد: آشنایی کارکنان نیروهای مسلح با مسائل حقوقی و قضائی همیشه از اولویت های سازمان قضائی نیروهای مسلح، برای پیش گیری از وقوع جرم بوده و به همین خاطر کلاس های آموزشی حتی در پاسگاه های مرزی دور افتاده و مناطق صعب العبور توسط قضات برگزار شده است. وی افزود: در سال ۱۳۹۹ به رغم بروز موانع ناشی از شیوع بیماری کرونا، نه فقط آموزش حقوقی و قضائی نیروهای مسلح تعطیل نشد بلکه با تمهیدات لازم قسمتی از آموزش ها بصورت مجازی ادامه پیدا کرد و طی این مدت ۵۶۲ هزار و ۵۹۸ نفر ساعت آموزش مسائل حقوقی و قضائی به کارکنان نیروهای مسلح ارائه شد که ۲۲۵ هزار و ۳۹ نفر ساعت آن بصورت مجازی و برای نخستین بار در کشور رخ داد.
در زمینه پایش زندانیان با راه اندازی زندان های مستقل نظامی و بندهای اختصاصی، تا آخر سال ۱۳۹۹ تفکیک زندانیان نظامی از زندانیان عمومی در ۳۷ زندان اصلی کشور محقق شده استبه گفته رییس سازمان قضائی نیروهای مسلح مجموع اقدامات کیفری و فراکیفری در زمینه پیش گیری از وقوع جرم که با همکاری فرماندهان و مسئولان نیروهای مسلح به ویژه ستاد کل نیروهای مسلح شکل گرفته سبب کاهش حدوداً ۱۰ درصدی جرایم نیروهای مسلح در سال ۱۳۹۹ شده که دستاورد مهمی است.

حجت الاسلام بهرامی بیان کرد: در حوزه پایش زندانیان خوشبختانه با راه اندازی زندان های مستقل نظامی و بندهای اختصاصی، تا آخر سال ۱۳۹۹ تفکیک زندانیان نظامی از زندانیان عمومی در ۳۷ زندان اصلی کشور محقق شده و جداسازی زندانیان نظامی در زندان های ۹ شهرستان درحال پیگیری است. وی اظهار داشت: برمبنای دستورالعمل ابلاغی، رؤسای سازمان های قضائی نیروهای مسلح استانها بصورت فصلی، دادستان های نظامی و رؤسای نواحی، ماهانه، دادیاران ناظر زندان، هفته ای یک دفعه و قضات نیز هر ۶ ماه یک دفعه، می بایست از زندان ها و بندها بازدید به عمل آورند.طراحی سامانه بازدید از زندان ها بمنظور استقرار شناسنامه الکترونیکی و اطلاعات زندان های نظامیرئیس سازمان قضائی نیروهای مسلح اضافه کرد: به همین دلیل سامانه بازدید از زندان ها طراحی شد که شناسنامه الکترونیکی و اطلاعات زندان های نظامی سراسر کشور بصورت برخط در آن وجود دارد، همین طور در سال ۱۳۹۹ جمعاً ۲ هزار و ۵۳۱ بازدید توسط مدیران و قضات از زندان ها و بندهای نظامی انجام شده است. حجت الاسلام بهرامی افزود: در زمینه حفظ حقوق عامه و حقوق شهروندی، کارهای سازمان قضائی نیروهای مسلح بر ارتقای سطح دانش و توانمندی ضابطان، نظارت بر عملکرد ضابطان، بهبود وضعیت نظارت بر بازداشتگاه ها و تحت نظرگاه ها همین طور آموزش یگان های حفاظت دستگاه های اجرائی متمرکز شده است. بگفته وی برای ارتقای سطح دانش و توانمندی ضابطان ۲۱۹۶ ساعت کلاس آموزشی به میزان ۵۱ هزار و ۸۳۰ نفر ساعت برگزار شده و ۶ هزار و ۱۴۸ ضابط طی این دوره ها آموزش دیده اند. رییس سازمان قضائی نیروهای مسلح از ۱۶۸ هزار بازدید از بازداشتگاه های امنیتی بمنظور نظارت بر بازداشتگاه ها آگاهی داد و اظهار داشت: استقرار سامانه هایِ نظارتی در محل های نگهداری و بازجویی متهمان با امکان دسترسی مقام قضائی، از برنامه های در دست اجرای سازمان قضائی نیروهای مسلح است. حجت الاسلام بهرامی اظهار داشت: به دنبال محول شدن رسیدگی به جرایم در رابطه با وظایف انتظامی- حفاظتی کارکنان یگان های حفاظت دستگاه های اجرائی به سازمان قضائی نیروهای مسلح، جمعاً ۱۷ هزار و ۶۲۸ نفر ساعت کلاس آموزشی برای کارکنان یگان های حفاظت دستگاه های اجرائی برگزار شده است.
استقرار سامانه هایِ نظارتی در محل های نگهداری و بازجویی متهمان با امکان دسترسی مقام قضائی، از برنامه های در دست اجرای سازمان قضائی نیروهای مسلح استوی اضافه کرد: سازمان قضائی نیروهای مسلح در امتداد بهره مندی از ابزارها و تکنولوژی های جدید با محوریت ایجاد و گسترش زیرساخت شبکه و ارتباطات نرم افزاری و حذف تعدادی از فرآیندهای مازاد اداری و قضائی که منجر به کاهش زمان انجام کار و افزایش سهولت در رسیدگی به پرونده های قضائی و کاهش هزینه ها می شود، اقدامات مؤثری را در حوزه ی توسعه نرم افزاری و توسعه امور شبکه و امنیت اطلاعات انجام داده است. رییس سازمان قضائی نیروهای مسلح اظهار داشت: با بهره برداری از سامانه ویدئوکنفرانس در امتداد توسعه نرم افزاری با بهره برداری از این سامانه، امکان برگزاری دادگاه های مجازی بین مراکز استانها و شهرستان ها، برگزاری جلسات دادرسی الکترونیکی متهمان در زندان ها، برگزاری همایش، کنفرانس و سخنرانی ها در تمامی سطوح همین طور برگزاری دوره ها و کارگاه های آموزشی طولانی مدت و کوتاه مدت فراهم گشته است. بگفته حجت الاسلام بهرامی در زمینه قضائی و اداری ۱۳ سامانه نرم افزاری با همکاری مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه طراحی و اجرا شده است. وی اظهار داشت: برنامه تحولی سازمان قضائی نیروهای مسلح پس از ساعت ها کار کارشناسی و تشکیل کارگروه های مختلف و همکاری معاونت راهبردی قوه قضائیه، بعد از تصویب رییس وقت قوه قضائیه، از اول تیر ماه سال ۱۳۹۹ برای اجرا ابلاغ گردید. رییس سازمان قضائی نیروهای مسلح در آخر اظهار داشت: این برنامه تحولی، مشتمل بر ۴ راهبرد، ۱۰ برنامه تحولی، ۴۹ برنامه عملیاتی و ۲۱۲ فعالیت اجرائیست و تا آخر سال ۱۳۹۹ برمبنای برآورد به عمل آمده ۷۰ درصد برنامه های تحولی مصوب به مرحله اجرا درآمده است.


منبع:

1400/04/31
14:36:26
5.0 / 5
1024
تگهای خبر: ابلاغ , بازداشت , پرونده , تكنولوژی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
حقوق و وكالت، مشاوره حقوقی آنلاین و خدمات وكالتی
alameadl.ir - حقوق مادی و معنوی سایت علم عدل محفوظ است

علم عدل - وکالت و حقوق علم عدل

حقوق و وکالت