رئیس قوه قضائیه:

کاهش پذیرش در آزمون وکالت سبب افزایش هزینه های دادرسی می شود

کاهش پذیرش در آزمون وکالت سبب افزایش هزینه های دادرسی می شود علم عدل: به گزارش علم عدل، خراسان رضوی رئیس دستگاه قضا اظهار داشت: من تا کنون با کاهش  برگزاری آزمون های وکالت و تقلیل پذیرفته شدگان این آزمون ها مخالفت کرده ام، چونکه باور ما اینست که با این قبیل اقدامات، هزینه های دادرسی برای مردم افزایش خواهد یافت.


حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای ۱۴ بهمن در اولین همایش سراسری هیأت مدیره های استانی مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران قوه قضاییه ضمن تبریک ولادت امیرالمؤمنین(ع)، اظهار نمود: یکی از اوصاف متعالی حضرت علی(ع) عدالت ورزی ایشان است. بنابراین ما هم در نهادهای قضاوت و وکالت و کارشناسی باید به تأسی از امیرالمومنین، ملتزم به عدالت ورزی و حرکت در صراط عدالت باشیم.

وی ضمن اشاره به شأن و جایگاه والای نهاد وکالت و قضاوت و کارشناسی، اضافه کرد: در مرتبه نخست این قضات، وکلا و کارشناسان هستند که باید پاسدار جایگاه و شأن بالای خود باشند. امکان دارد در بین خانواده بزرگ و شریف قضات، وکلا و کارشناسان، معدودی باشند که مراعات این شأن و جایگاه والا را نکنند و در اعتماد مردم به این جایگاه ها خلل ایجاد کنند، بنابراین باید خیرخواهانه به امر به معروف و نهی از منکر این قبیل همکاران همت گماشت.

رئیس دستگاه قضا در ادامه از اقدامات و ابتکارات مسؤلان و اعضای مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران قوه قضاییه طی مدت اخیر تقدیر به عمل آورد و این اقدامات و ابتکارات را در جهت ایجاد وحدت و همگرایی میان مجموعه مرکز وکلا و مردم و مسؤلان دانست.

رئیس عدلیه مشخصاً به حضور مستمر مسؤلان و اعضای مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران قوه قضاییه در مساجد به منظور کمک و مساعدت حقوقی به مردم اشاره نمود و خواهان استمرار و تقویت این قبیل اقدامات و ابتکارات شد.

محسنی اژه ای بیان نمود: یکی از اهداف اساسی ما در قوه قضاییه کاهش هزینه های دادرسی است؛ بر همین مبنا من تا کنون با کاهش برگزاری آزمون های وکالت و تقلیل پذیرفته شدگان این آزمون ها مخالفت کرده ام، چونکه باور ما اینست که با این قبیل اقدامات، هزینه های دادرسی برای مردم افزایش خواهد یافت.

رئیس دستگاه قضا اظهار داشت: یکی دیگر از اهداف اصلی ما، کاهش فرآیندهای دادرسی است. همچون مواردی که سبب طولانی شدن فرایند دادرسی می شود تجدید وقت هایی است که برخی وکلا به علت حجم بالای پرونده های تحت وکالت، درخواست می کنند. بنابراین تاکید ما آن است که وکلا به اندازه توان و وقت شان نسبت به پذیرش وکالت اقدام نمایند تا با طولانی شدن فرآیندهای دادرسی از این طریق مواجه نشویم.

به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، ایشان در ادامه خطاب به مسؤلان و اعضای مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران قوه قضاییه، تصریح کرد: شما موارد و مسائلی که سبب طولانی شدن فرایند دادرسی می شود را به ما منعکس کنید و در این حوزه پیشنهادات خویش را هم عرضه دهید.

محسنی اژه ای اظهار داشت: قانون ناظر بر وکالت سالهاست تغییر نکرده است، حال آنکه خیلی از قوانین مشابه که پس از این قانون تصویب شده اند، تغییر یافته اند. بنابراین شما در مرکز وکلا، نسبت به بررسی این امر اقدام کنید که آیا تغییر قانون ناظر بر نهاد وکالت مطلوب است یا خیر؟ آیا علیرغم این مطلوب بودن، اجازه این تغییر داده نشده است؟

رئیس قوه قضاییه ضمن اشاره به معضلاتی که در مبحث کارشناسی پرونده های قضایی وجود دارد، اظهار داشت: ما به معیارهای کارشناسی انتقاد داریم. بعضاً اختلاف نظرهای کارشناسی در برابر یک پرونده واحد، سبب ایجاد نارضایتی و افزایش هزینه کرد مردم می شود؛ بنابراین ضروریست تا با یک بررسی مدوّن و جامع، راهکارهای کاهش و تقلیل زمان فرایند کارشناسی و کاستن از اختلافات کارشناسی ها در برابر یک پرونده واحد اتخاذ شود.

رئیس عدلیه ضمن اشاره به اهمیت مقوله به صلح و سازش کشاندن پرونده های مختلف قضایی شامل حقوقی و خانوادگی و مالی، اظهار داشت: شما در مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران قوه قضاییه می توانید در معرفی و تبیین سازوکارهای ناظر بر به صلح و سازش کشاندن پرونده های قضایی به ما کمک کنید.



1401/11/15
14:09:48
5.0 / 5
397
تگهای خبر: آزمون , پرونده , دستگاه , قانون
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴
حقوق و وكالت، مشاوره حقوقی آنلاین و خدمات وكالتی
alameadl.ir - حقوق مادی و معنوی سایت علم عدل محفوظ است

علم عدل - وکالت و حقوق علم عدل

حقوق و وکالت