حجت الاسلام محسنی اژه ای:

قوه قضاییه باید ملجاء همه تظلم خواستار باشد

قوه قضاییه باید ملجاء همه تظلم خواستار باشد به گزارش علم عدل، رئیس دستگاه قضا اظهار داشت: اعتقاد من اینست و این اعتقاد را شفاف می گویم که قوه قضاییه باید ملجاء همه تظلم خواستار باشد صرف نظر از آنکه این تظلم خواه چه کسی است یا از چه جناح و گرایشی است.



به گزارش علم عدل به نقل از مهر از مرکز رسانه قوه قضائیه، حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای در نشست با اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به سخنان یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی که نسبت به اختصاص وقت ملاقات به همسر یک محکوم امنیتی از ناحیه رییس قوه قضائیه گلایه داشت، اضافه کرد: من باید تا آنجا که می توانم حرف هر فرد تظلم خواهی را استماع کنم و تفاوتی بین تظلم خواهان قائل نشوم؛ اعتقاد من این است و این اعتقاد را شفاف می گویم که قوه قضائیه باید ملجاء همه تظلم خواهان باشد صرف نظر از آنکه این تظلم خواه چه کسی است یا از چه جناح و گرایشی است؛ این که چون فرد تظلم خواه، فلان سابقه یا کارنامه را دارد، کاغذ تظلم خواهی اش را در خُردکن بیندازیم و به او وقت ملاقات ندهیم را من قبول ندارم.
رئیس عدلیه افزود: از اختصاص وقت ملاقات به آن فردی که نام برده شد (همسر یک محکوم امنیتی) پشیمان نیستم و اگر موارد مشابه نیز پیش آید باردیگر وقت ملاقات می دهم.
وی در همین راستا اظهار داشت: در طول شبانه روز حداقل ۱۰۰ پیامک تظلم خواهی از داخل و خارج کشور برای من می آید و برخی آنها را خودم پیگیری می کنم و با فرد تظلم خواه شخصاً تماس می گیرم بدون آنکه آن خانم یا آقا را بشناسم؛ به شکلی که آن فرد باور نمی کند که رییس قوه قضائیه با او بواسطه پیامکش تماس برقرار کرده است. همین طور فردی را نیز مسئول کرده ام که به این پیامک های تظلم خواهی رسیدگی کند و راهنمایی های لازم را به فرد تطلم خواه انجام دهد.
رئیس دستگاه قضا همین طور با اشاره به ملاقات های کثیری که از ناحیه خود وی و مسئولان عالی قضائی با اقشار مختلف مردم خصوصاً خانواده معظم شهدا و ایثارگران و جانبازان به انجام می رسد، اظهار داشت: اگر وقت آنرا داشتم و می توانستم با همه تظلم خواهان ملاقات می کردم و سخنان آنها را استماع کرده و راهنمایی های لازم را به آنها انجام می دادم.
تاکید بر اهمیت مقوله تصویب قوانین متقن و همه جانبه نگر
محسنی اژه ای گفت: یکی از اولویت های ما در قوه قضائیه، توجه و اهتمام به هر مقوله ای است که موجبات تحکیم و تقویت امنیت سرمایه گذاری، تولید، توزیع و مصرف را فراهم می آورد.
وی در سخنانی ضمن اشاره به اهمیت متقن بودن قراردادهای دولتی در امتداد تامین امنیت سرمایه گذاری در کشور اشاره کرد: قرادادهای دولتی باید در زمره مستحکم ترین و متقن ترین قراردادها باشند و نباید به شکلی باشد که اعتبار این قراردادها با آمد و رفت یک مدیر یا جریان شدت و ضعف پیدا کند.
رئیس قوه قضائیه اظهار داشت: وقتی یک بنگاه صنعتی و تولیدی واگذار می شود و فرد سرمایه گذار در آن بنگاه سرمایه گذاری می نماید و سپس اعلام می شود که در این واگذاری عیب و نقص وجود داشته است، این سوال مطرح می شود که در اینجا مشکل از بخش واگذارکننده بوده یا سرمایه گذاری که آن بنگاه را تملک کرده است؟ در اینجا چه کسی باید تاوان دهد؟
محسنی اژه ای در همین راستا اشاره کرد: یکی از اولویت های ما در قوه قضائیه، توجه و اهتمام به هر مقوله ای است که موجبات تحکیم و تقویت امنیت سرمایه گذاری، تولید، توزیع و مصرف را فراهم می آورد.
رئیس عدلیه با اشاره به اهمیت مقوله رفع موانع کسب وکار، بیان داشت: مهم تر از به چرخه تولید بازگرداندن یک واحد تولیدی و کارخانه تعطیل شده یا نیمه تعطیل آنست که ما علل و ریشه هایی که سبب توقف و تعطیلی بنگاه های تولیدی، کارخانجات و کارگاه ها می شود را شناسایی نماییم.
وی با اشاره به اهتمام قوه قضائیه برای ساماندهی چرخه صادرات و واردات در کشور با مساعدت و همکاری دولت و مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: با اقداماتی که طی یک سال اخیر در امتداد ساماندهی بنادر، گمرکات و انبارهای سازمان اموال تملیکی انجام شده است، روند واردات کالا و ترخیص و توزیع آنها در کشور و رساندن کالاها به دست مصرف کنندگان، بهبود و ارتقا چشمگیری یافته است و این امر مرهون همراهی و همکاری هر سه قوه است.
رئیس قوه قضائیه به اهمیت مقوله تصویب قوانین متقن و همه جانبه نگر که دارای تعارض منافع، ابهام و اجمال و تناقض نباشند، اصرار کرد و به همین دلیل از نمایندگان مجلس خواست تا با همراهی و همکاری مسئولان دولت و قوه قضائیه با اتخاذ پیش بینی ها و برآوردها و کارشناسی های لازم نسبت به تدوین و تصویب قوانین شفاف و صریح و قابل دوام اهتمام داشته باشند و امور تقنینی به شکلی پیش رود که نیازی به تغییر و اصلاح قوانین مصوب ظرف ۶ ماه یا یک سال آینده نباشد چونکه همین فرایند، واجد تبعاتی است.
محسنی اژه ای با بیان این نکته که مقوله دیدار مسئولان عالی قضائی با مردم در جریان سفرهای استانی از طرف خود وی در دوره معاونت اولی پایه گذاری شده، اشاره کرد: در دوره ای که معاون اول قوه قضائیه بودم خطاب به رییس وقت دستگاه قضا در جریان سفرهای استانی اعلام می کردم که برای من مسئله جایگاه مطرح نیست؛ بجای حضور در نشست با مسسولان برای من محلی را د رنظر بگیرید که در آن محل بصورت مبسوط با مردم و مراجعه کنندگان به دستگاه قضائی بصورت چهره به چهره ملاقات کنم و مسائل و دغدغه های آنها را بشنوم و در راستای رفع آنها در حیطه اختیارات قانونی اقدام کنم.
وی افزود: این رویه حالا نیز برقرار است و در جریان سفرهای استانی ۴ - ۵ نفر از اعضای شورای عالی قوه قضائیه هر کدام چندین ساعت برای شنیدن حرف مردم وقت می گذارند؛ علاوه بر این، هر هفته یکی از مسئولان عالی قضائی در مرکز ارتباطات مردمی قوه قضائیه حاضر می شود تا به استماع و رفع مسائل و مشکلات قضائی مردم بپردازد.
رئیس قوه قضائیه به دور از حاشیه، اقدامات مثبت و سازنده ای را انجام داده اند
رییس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در طول مدتی که مسئولیت خطیر ریاست دستگاه قضا را عهده دار شدند، به دور از حاشیه، اقدامات مثبت و سازنده ای را انجام داده اند و این اقدامات کاملاً در کشور مشهود است.
«حمیدرضا حاجی بابایی» اظهار داشت: اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی از آن حیث که دارای سابقه قابل توجهی در مجلس یا سایر دستگاه های اجرائی کشور هستند، از شناخت کافی نسبت به بخش های مختلف و دستگاه های مختلف کشور برخوردار می باشند.
حسینی دیگر عضو این کمیسیون نیز با اشاره به برخی مشکلات موجود میان مردم و اوقاف، خواهان توجه بیش از پیش دستگاه قضائی نسبت به این مقوله شد.
زارع عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس نیز در سخنانی خواهان انجام مساعدت های قانونی از طرف دستگاه قضائی در امتداد حل مشکلات صادرکنندگان شد.
شهبازی دیگر عضو این کمیسیون نیز بر ضرورت توسعه اشتغالزایی در کشور خصوصاً برای فارغ التحصیلان اصرار کرد و از دستگاه قضائی خواست که با انجام اقدامات مقتضی، موانع پیش روی این مهم را از میان بردارد.
میرتاج الدینی دیگر عضو این کمیسیون نیز در این نشست با اشاره به خاصیت های مدیریتی حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای اظهار داشت: اِشراف قابل توجه نسبت به موضوعات و مسائل مختلف قضائی و همین طور پیگیری های مستمر و گسترده حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در امتداد احیای حقوق عامه، نشان دهنده سوابق و تجربیات بالای ایشان در قوه قضائیه است.
وی همین طور از رویکرد دستگاه قضائی در حوزه پشتیبانی از کارخانه ها و رفع مشکلات و موانع پیش روی واحدهای تولیدی تقدیر کرد.
میرتاج الدینی در ادامه از بعضی برخوردهای غیرکارشناسی در تعزیرات و همین طور برخی احکام صادره از طرف دادگاه ها در ارتباط با واحدهای تولیدی انتقاد نمود.
رحمانی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس نیز طی سخنانی در این نشست، خواهان اتخاذ تدابیر قضائی مناسب در رسیدگی به آن دسته از پرونده هایی شد که جمع کثیر و قابل توجهی از مردم در آنها ذی نفع هستند.
مفتح دیگر عضو این کمیسیون نیز با اعلان اینکه اِشراف و آگاهی حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای بر مسائل مختلف قضائی که برگرفته از تجارب بالای قضائی ایشان است، در افزایش کارایی عدلیه بسیار مؤثر بوده است، اظهار داشت: دستگاه قضائی باید رویکرد اخیر خود در برخورد قاطعانه و سریع با متخلفان را استمرار ببخشد.
وی همین طور عنوان کرد: حجم بالای پرونده ها در قوه قضائیه و مشخص کردن زمان معین برای قضات جهت اختتام دادن به روند رسیدگی این پرونده ها، مغایر با اصول مربوط به دقت در رسیدگی های قضائی است.
کوچکی نژاد عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس نیز در این نشست، به بیان برخی مشکلات و مسائل در رابطه با حدنگاری و کاداستر در استان گیلان پرداخت.
گودرزوند چگینی دیگر عضو این کمیسیون نیز طی سخنانی، انتظارات از حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای نسبت به سایر رؤسای دستگاه قضا را بسیار زیاد و متفاوت دانست و اظهار داشت: رییس فعلی عدلیه از درون سیستم قوه قضائیه به جایگاه ریاست این قوه رسیده است و همین مورد، انتظارات را از ایشان بالا برده است.
وی همین طور اشاره کرد: باتوجه به وضعیت اقتصادی کشور، ضروریست که دادستان ها مسائل و پرونده های در رابطه با کشاورزان و دامداران را بصورت ویژه پیگیری کنند.
رضاخواه عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس نیز با اشاره به مشکلات عدیده ای که از ناحیه اسناد جعلی در زمینه املاک به وجود آمده است، خواهان ارائه لایحه ای از طرف قوه قضائیه برای ساماندهی وضعیت اسناد در زمینه املاک شد.
کرمی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس نیز در این نشست، طی سخنانی گفت: وجود قوانین متناقض و متعارض در بعضی حوزه ها مانند قوانین تجارت و مصوبات ستاد مبارزه با قاچاق کالا، هم برای دستگاه قضا و هم برای مردم مشکل آفرین است و لازم است که دراین زمینه ها تدابیر و تصمیمات عاجلی گرفته شود.
آقایان زنگنه و فرزانه و همین طور خانم محمودی از دیگر اعضای کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست، خواهان بهبود تعدادی از عملکردها در سازمان بازرسی شدند.


منبع:

1401/07/12
22:15:14
5.0 / 5
320
تگهای خبر: اسلامی , اسناد , پرونده , ثبت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
حقوق و وكالت، مشاوره حقوقی آنلاین و خدمات وكالتی
alameadl.ir - حقوق مادی و معنوی سایت علم عدل محفوظ است

علم عدل - وکالت و حقوق علم عدل

حقوق و وکالت