یك مسئول عنوان كرد:

ضرورت ایجاد یک نهاد اجتماعی مردمی با استقلال مالی در کنار قوه قضا

ضرورت ایجاد یک نهاد اجتماعی مردمی با استقلال مالی در کنار قوه قضا مرکزی نماینده سازمان های مردم نهاد استان مرکزی در شورای ملی توسعه و پشتیبانی از تشکل های مردم نهاد در کشور، تشکیل ساختاری مردمی بعنوان یک نهاد اجتماعی با استقلال مالی در کنار قوه قضاییه را پیشنهاد کرد.


دکتر سیاوش آقاخانی چهارم تیرماه در نشست هم اندیشی با منتخبان و برگزیدگان حوزه، دانشگاه، سمن ها، هنرمندان و ورزشکاران استان مرکزی به مناسبت هفته قوه قضاییه ضمن اشاره به این که سازمان های مردم نهاد در هر حوزه ای سه وظیفه عمده همچون نشر آگاهی را برعهده دارند، اظهار نمود: خیلی از مشکلات از کم آگاهی سرچشمه می گیرند و یکی از چالش های امروز در حوزه قضایی، کم آگاهی مردم نسبت به حقوق خود، وظایف مسؤلان و تکالیف خودشان است.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه در حوزه حقوق شهروندی، مردم به خوبی حقوق و تکالیف خویش را نمی دانند، اضافه کرد: وظیفه دیگر سازمان های مردم نهاد مطالبه گری است که خوشبختانه در این راستا، اقدامات ارزشمندی چون تصویب قانون در مورد آمرین امر به معروف و نهی از منکر و عرضه دستورالعمل های قوه قضاییه در حوزه فعالیت ساختارهای مردمی به انجام رسیده است، البته هنوز دستورالعمل ها بعنوان یک فرصت متبلور نشده است.
آقاخانی بر ضرورت اطلاع رسانی و آگاهی بخشی از سوی قوه قضاییه به سمن ها به منظور کمک به این قوه تصریح کرد و اظهار داشت: چارچوب حقوقی لازم بوجود آمده است، اما بطور قطع برای توانمندسازی ظرفیت های قانونی باید آگاهی بخشی به سمن ها به برای کمک به دستگاه قضا انجام گیرد.
وی خاطرنشان کرد: ورود به امور خیریه بخشی از فعالیتهای سازمان های مردم نهاد است که حاکمیت و دولت ظرفیت کمتری برای ورود به آن دارند، این مهم در واقع وظیفه یا ساختار سوم سازمان های مردم نهاد است.
آقاخانی غیرسیاسی بودن و غیرانتفاعی بودن را دو بال و تفاوت سازمان های مردم نهاد با دیگر نهادها و مجموعه ها دانست و اظهار داشت: صدمه دیدن این دو بال در واقع مانع صیانت از این سازمان ها می شود و باید مراقب بود.
وی ضمن اشاره به ظرفیت های مشترک به سبب همکاری دستگاه قضا و سازمان های مردم نهاد، بیان نمود: وجود یک ساختار کاملا مردمی در کنار دستگاه قضا بعنوان یک نهاد اجتماعی بدون وابستگی مالی می تواند در پیشبرد اهداف قوه اثربخش باشد، استقلال مالی این نهاد از مجموعه قوه قضاییه بسیار اهمیت دارد چونکه مطالبه گری از قوه را هم به همراه خواهد داشت.
نماینده سازمان های مردم نهاد استان مرکزی در شورای ملی توسعه و پشتیبانی از تشکل های مردم نهاد در کشور اظهار داشت: با ظرفیت سازی در این حوزه میتوان حضور و مشارکت آگاهانه مردم را رقم زد، فرهنگ طلبکاری از جامعه باید به فرهنگ بدهکاری به جامعه تغییر کند تا نقش شهروندی به صورت کامل احیا شود.




منبع:

1401/04/04
13:57:21
5.0 / 5
725
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۵
حقوق و وكالت، مشاوره حقوقی آنلاین و خدمات وكالتی
alameadl.ir - حقوق مادی و معنوی سایت علم عدل محفوظ است

علم عدل - وکالت و حقوق علم عدل

حقوق و وکالت