قانون در مورد حمل و قاچاق اسلحه چه می گوید؟

قانون در مورد حمل و قاچاق اسلحه چه می گوید؟ در ایران قوانین سختی در مورد حمل، استفاده و قاچاق اسلحه وجود دارد و هرکسی نمی تواند به آسانی از آن استفاده نماید.


به گزارش علم عدل به نقل از ایسنا، یکی از قوانین مهم دراین زمینه قانون «مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز» مصوب ۱۳۹۰ است. در این قانون ذکر شده که «منظور از قاچاق سلاح، مهمات، اقلام و مواد تحت کنترل، وارد کردن آنها به کشور و یا خارج نمودن آنها از کشور بطور بدون مجوز است» و مقصود از سلاح و مهمات در این قانون انواع سلاح های گرم و سرد جنگی و شکاری شامل گلوله زنی و غیرگلوله زنی و مهمات مربوط به آنها است. هم چنین در تبصره ای اشاره شده که «اسلحه لیزری و آن دسته از شبه سلاح هایی که به سبب مشابهت و کاربرد، قابلیت جایگزینی سلاح را دارند از حیث احکام مندرج در این قانون، حسب مورد تابع احکام سلاح گرم قرار می گیرند و سلاحهای آموزشی و بیهوش کننده تابع احکام سلاح شکاری می باشند».
منظور از «اقلام و مواد تحت کنترل»، انواع مواد محترقه، ناریه، منفجره شامل نظامی و غیرنظامی، شیمیایی، رادیواکتیو، میکروبی، گازهای بیهوش کننده، بی حس کننده و اشک آور و شوک دهنده ها (شوکرها) و تجهیزات نظامی و انتظامی عنوان شده است.
در این قانون، «وارد کردن هر نوع سلاح، مهمات، اقلام و مواد تحت کنترل به کشور، خارج کردن آنها از کشور، ساخت، مونتاژ، نگهداری، حمل، توزیع، تعمیر و هرگونه معامله آنها بدون مجوز مراجع ذی صلاح جرم شناخته شده و مرتکب به مجازاتهای مندرج در این قانون محکوم می شود».
در قانون «مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز» مجازات هایی نیز پیش بینی شده است
هرکس مرتکب قاچاق سلاح گرم یا سرد جنگی یا سلاح شکاری یا قطعات مؤثر یا مهمات آنها شود یا نسبت به ساخت، مونتاژ، فروش یا توزیع هر یک از آنها اقدام نماید به ترتیب زیر به حبس تعزیری محکوم می شود:
الف ـ سلاح سرد جنگی، سلاح شکاری یا مهمات آن، به حبس از شش ماه تا دو سال ب ـ سلاح گرم سبک غیرخودکار، مهمات یا قطعات مؤثر آن، به حبس از دو تا پنج سال پ ـ سلاح گرم سبک خودکار، مهمات یا قطعات مؤثر آن، به حبس از پنج تا ده سال ت ـ سلاح گرم نیمه سنگین و سنگین، مهمات یا قطعات مؤثر آن، به حبس از ده تا پانزده سال
تبصره ـ هرگاه موضوع جرم این ماده بیش از یک قبضه یا قطعات مؤثر از چند قبضه باشد مجازات مرتکب حسب مورد یک درجه تشدید می شود.
هم چنین هرکس بطور بدون مجوز سلاح گرم یا سردجنگی یا سلاح شکاری یا قطعات مؤثر یا مهمات آنها را خریداری، نگهداری یا حمل نماید یا با آنها معامله دیگری انجام دهد، به ترتیب زیر به حبس تعزیری محکوم می شود:
الف ـ سلاح سرد جنگی، سلاح شکاری یا مهمات آن، به حبس از نود و یک روز تا شش ماه یا جزای نقدی از ده میلیون تا بیست میلیون ریال ب ـ سلاح گرم سبک غیرخودکار، قطعات مؤثر یا مهمات آن، به حبس از شش ماه تا دو سال یا جزای نقدی از بیست میلیون تا هشتاد میلیون ریال پ ـ سلاح گرم سبک خودکار، قطعات مؤثر یا مهمات آن، به حبس از دو تا پنج سال ت ـ سلاح گرم نیمه سنگین و سنگین، قطعات مؤثر یا مهمات آنها، به حبس از پنج تا ده سال
در تبصره ای در قانون نیز ذکر شده هرگاه موضوع جرم این ماده بیش از یک قبضه یا قطعات مؤثر از چند قبضه باشد مجازات مرتکب حسب مورد یک درجه تشدید می شود.
هم چنین در قانون اشاره شده، دارنده پروانه حمل سلاح شکاری نیز مکلف است بعد از انقضاء مدت به تمدید پروانه اقدام نماید و چنانچه ظرف سه ماه بعد از اختتام مدت به تمدید آن اقدام ننماید، سلاح بدون مجوز تلقی می شود و مرتکب به جزای نقدی از ده تا بیست میلیون ریال محکوم می گردد.
نکته مهم دیگری که در مورد جرایم مربوط به قاچاق اسلحه و مهمات وجود دارد این است که طبق ماده ۳۰۳ قانون آیین دادرسی کیفری، به جرایم مربوط به قاچاق اسلحه و مهمات در دادگاه انقلاب رسیدگی می شود.




1401/01/06
14:25:34
5.0 / 5
553
تگهای خبر: جرم , حبس , دادگاه , قانون
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
حقوق و وكالت، مشاوره حقوقی آنلاین و خدمات وكالتی
alameadl.ir - حقوق مادی و معنوی سایت علم عدل محفوظ است

علم عدل - وکالت و حقوق علم عدل

حقوق و وکالت