در گزارش علم عدل بررسی شد؛

مجازات جرم فرزندكشی توسط پدر

مجازات جرم فرزندكشی توسط پدر یک حقوقدان تشریح نمود اگر پدر مقتول خود قاتل باشد قانون چه حکمی برای وی در نظر گرفته است.


میثم شکوهی در گفت و گو با خبرنگار مهر در پاسخ به سوالی در خصوص این که زمانی که پدر قاتل باشد، ولی دم چه فردی می شود، اظهار نمود: اولیا دم فی الواقع افرادی هستند که اختیار قصاص یا عفو قاتل را دارند. وی ادامه داد: مطابق ماده ۳۵۱ قانون مجازات اسلامی، اولیا دم، همان ورثه مقتول هستند؛ پس در هر مورد برای تعیین و تشخیص اولیای دم می بایست وراث فرد مقتول را شناسایی کرد. این حقوقدان اظهار داشت: در فرض سوال که فرزندی توسط پدر خود به قتل رسیده، با توجه به ماده ۸۸۰ قانون مدنی که طبق آن، قتل از موانع ارث است، پس دیگر وراث مقتول جز پدر، اولیا دم او هستند.
اگر فرزندی توسط پدر خود به قتل رسیده، با توجه به ماده ۸۸۰ قانون مدنی که طبق آن، قتل از موانع ارث است، پس دیگر وراث مقتول جز پدر، اولیا دم او هستند شکوهی افزود: مثلاً اگر مقتول دارای فرزند یا فرزندانی باشد و در طبقه اول ارث، وارث دیگری جز فرزندان و پدر نداشته باشد؛ فرزندان وی اولیای دم او خواهند بود. وی اشاره کرد: لازم به ذکر است که یکی از شرایط ثبوت قصاص در قتل عمد، انتفاع ابوت، و به عبارتی، فقدان رابطه پدر و فرزندی میان قاتل و مقتول است؛ پس در فرض مورد سوال، اولیا دم حق و اختیاری در قصاص ندارند؛ لکن می توانند دیه را مطالبه کنند. این مدرس دانشگاه در پاسخ به سوال دیگری در خصوص این که اگر قتل عمد باشد یا غیرعمد در اصل ماجرایی که در سوال قبل توضیح دادید، تفاوتی شامل می شود یا خیر، اظهار داشت: خیر، تفاوتی وجود ندارد و در هر حال ورثه مقتول هستند که می توانند دیه او را مطالبه کنند. شکوهی با اشاره به این که اگر مادر قاتل باشد، آن وقت چه فرقی در ماجرا است، اظهار داشت: چنانچه مادر قاتل فرزندش باشد، باز هم اولیای دم مقتول، وراث دیگر او (جز فرد قاتل) هستند و برای تشخیص آن بایستی به طبقات و درجات ارث رجوع کرد.دیه و زندان در انتظار پدری که قاتل است

وی در پاسخ به سوالی در خصوص این که اگر ثابت شود قتل عمد رخ داده، حکم و رأی دادگاه چگونه می شود، اظهار داشت: چنانچه فرزندی توسط پدر خود به قتل برسد، در صورت تقاضای اولیای دم، قاتل به پرداخت دیه محکوم خواهد شد و از حیث جنبه عمومی جرم، چنانچه به تشخیص دادگاه اقدام مرتکب سبب بی نظمی در نظم و امنیت جامعه باشد یا آنکه بیم تجری مرتکب یا دیگران وجود داشته باشد، قاتل به تحمل سه تا ده سال حبس تعزیری نیز محکوم خواهد شد. این حقوقدان اشاره کرد: در قتل و جنایات غیر عمد (اعم از شبه عمد و خطای محض)، بازهم در صورت تقاضای وراث، دادگاه حکم به پرداخت دیه صادر خواهدنمود. شکوهی در آخر اظهار داشت: همین طور با وجود شرایطی، مانند آنکه قتل غیر عمد، ناشی از تقصیر مرتکب باشد، دادگاه می تواند مرتکب را طبق قانون تعزیر نماید.

1400/02/28
23:40:39
5.0 / 5
1396
تگهای خبر: اسلامی , جرم , حبس , حكم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
حقوق و وكالت، مشاوره حقوقی آنلاین و خدمات وكالتی
alameadl.ir - حقوق مادی و معنوی سایت علم عدل محفوظ است

علم عدل - وکالت و حقوق علم عدل

حقوق و وکالت