مهر گزارش می دهد؛

پرونده خاوری در دادگاه انقلاب

پرونده خاوری در دادگاه انقلاب به گزارش علم عدل محمودرضاخاوری درحالی قراراست سه شنبه۳۰ آبان به طور غیابی محاكمه شودكه ابهامات زیادی در پرونده وی مطرح است و باید دید دادگاه انقلاب چطور به ابهامات ۶ ساله رسیدگی می كند.


به گزارش علم عدل به نقل از مهر، شش سال پیش بود كه محمودرضا خاوری دقیقا در آغازین روزهای پاییز ۹۰ كشور را به مقصد كانادا ترك كرد. خاوری كه پیش تر از مدیران بانك ملی ایران بود، دستی هم در فسادهای مالی بزرگ داشت به طوری كه در پرونده فساد سه هزار میلیاردی بارها نام وی مطرح شد. خاوری كه خود فارغ التحصیل رشته حقوق و آشنا به مسائل حقوقی بود، با دریافت تابعیت كانادا و فراهم كردن شرایط زندگی در خارج از كشور به بهانه شركت در یك جلسه از كشور گریخت. باآنكه حكم پرونده فساد سه هزار میلیادری برای همدست خاوری یعنی امیرمنصور آریا صادر و در نهایت هم اجرا شد و نام خاوری مدتی در سایت اینترپل قرار گرفت اما هنوز بعد از گذشت شش سال و اقدامات ملی و بین المللی گره پرونده او باز نشده است. در داستان فرار خاوری نام های متعددی مطرح است. بعضی از مسئولان از جمله رئیس جمهور وقت و رئیس سازمان بازرسی اعلام نمودند كه افرادی در كشور به فرار خاوری كمك كردند. جواد الله قدمی یكی از اسامی مطرح شده در این پرونده بود كه گفته می شد در فرار خاوری نقش جدی دارد. قاضی جواد الله مقدم: من خاوری را فراری ندادمقاضی جواد الله قدمی چندی پیش در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با پرونده خاوری اعلام نمود: نامی از بانك در ابتدا پرونده ای مطرح شد كه به ربطی به بانك ملی نداشت بلكه یكی از مدیران بانك صادرات علیه یكی از شعبات خود شكایت نمود و بعد از آن در همین پرونده نام بانك های دیگری هم مطرح شد. در پرونده های سنگین معمول است كسانی دخالت كنند كه سابقه قضاوت داشته باشند و بعد از بررسی، وكالت پرونده ملی به من پیشنهاد شد و من هم پذیرفتم. وی اضافه كرد: پیشنهاد وكالت از جانب مدیرعامل وقت بانك مطرح شد و برای اعلام وكالت باید به اهواز می رفتم كه این اتفاق همسو با حضور محمودرضا خاوری در آن شعبه شد. پیش از این داستان، تعدادی از افراد این پرونده در كیش بازداشت شده بودند. در آن مقطع با عنایت به حضور افراد درگیر در این پرونده خاوری هم حضور یافت و من علت حضور خاوری را جویا شدم كه او گفت، جهت دریافت توزیع در دادگاه حضور یافتم. من به تهران برگشتم اما او تا عصر همان روز در شعبه باقی ماند و بعد از آن هیچ وقت خاوری را ندیدم. شایعه شده بود كه این دیدار به منزله تقبل وكالت خاوری است كه این مورد صحت ندارد.
قاضی جواد الله قدمی در پاسخ به این سوال كه آیا شما وكالت خاوری را برعهده داشتید؟ اظهار داشت: من از همه مدیران بانك كه پرسیدم گفتند كه آگاه نشدیم كه كسی به عنوان وكیل، ایشان را همراهی كند. بعدها متوجه شدیم كه شاید سوء تفاهمی در مورد حضور من در آن شعبه به منظور وكالت خاوری بوجود آمده است كه این به هیچ وجه صحت ندارد. قدمی در مورد شایعه مطرح شده در رابطه با نسبت فامیلی با یكی از مسئولان ارشد دستگاه قضا اظهار داشت: تصاویری را دوستان از برخی شبكه های خارجی برای من ارسال كردند كه در آن تصاویر گفته شده بود من داماد یكی از مسئولان قضایی هستم كه این تشویش اذهان عمومی است و به هر حال چنین نسبتی وجود ندارد و من خاوری را فراری ندادم. بعد از فرار محمودرضا خاوری، علیرغم همه اظهار نظرهای مبهمی كه به نام برخی افراد در فرار وی اشاره می كرد، در طول این شش سال با وجود اظهار نظرهای رسمی از جانب مقامات قضایی و دولتی، هیچ تلاشی برای بازداشت افراد فراری دهنده وی صورت نگرفت. حالا بعد از گذشت شش سال پرونده محمود رضا خاوری آنطور كه غلامحسین اسماعیلی رئیس دادگستری تهران در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: با عنایت به مرتبط بودن پرونده خاوری با پرونده فساد سه هزار میلیاردی این پرونده به جای دادگاه كاركنان دولت به دادگاه عمومی و انقلاب تهران ارسال شده است. به قول وی افترا اختلال در نظام اقتصادی دراین پرونده مطرح است. پرونده خاوری روی میز دو قاضی معروفدر حالی دو قاضی معروف دادگاه انقلاب پرونده خاوری را مطالعه كردند كه تا برگزاری دادگاه غیابی وی تنها چهار روز باقی مانده است و خاوری فراری بعد از شش سال قرار است غیابی محاكمه شود. این پرونده یك قاضی اصلی دارد. پرونده خاوری در همان شعبه رسیدگی كننده به پرونده مه آفرید بررسی می گردد و به جای قاضی سراج قاضی دیگری تعیین شده است و یك قاضی بنام دیگر هم این پرونده را بررسی می كند. داستان پرونده شش ساله خاوری نكات مبهم فراوانی دارد و باید منتظر ماند و دید رای صادره از جانب دادگاه تا چه حد قابلیت اجرا دارد و با عنایت به اینكه نام محمودرضا خاوری در سایت پلیس اینتر پل از بین اسامی تحت تعقیب حذف شده است، می توان به بازگشت این فرد امیدوار بود یا خیر؟
نكته دیگری كه رای دادگاه روزسه شنبه سی آبان تعیین می كند، سرنوشت اموالی است كه خاوری به غارت برده است. آنطور كه محسنی اژه ای سخنگوی دستگاه قضا می گوید: حداقل حكم صادره برای خاوری مصادره اموالش است. اما سوالی كه در اینجا مطرح می گردد این است كه سرنوشت اموال و املاكی كه خاوری با پول بیت المال در كانادا برای خود خریداری كرده است، چی می شود؟با همه ابهاماتی كه مطرح است دادگاه خاوری در حالی روز سه شنبه هفته آینده برگزار می گردد كه هنوز وی هیچ وكیلی را به دادگاه معرفی نكرده است. در صورت برگزاری دادگاه، خاوری تا ۲۰آذر فرصت دارد به حكم صادره دادگاه انقلاب اعتراض كند. بعضی از حقوقدانان معتقدند در صورتی كه خاوری در دادگاه ایران محكوم شود و وضعیت وی از حالت متهم به مجرم بودن تغییر یابد، پلیس اینترپل موظف به بازگرداندن محكوم است كه این مسئله نیازمند پیگیری های هرچه بیشتر مراجع بین المللی است.
 

1396/08/26
18:07:39
5.0 / 5
5316
تگهای خبر: بازداشت , پرونده , حكم , دادگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
حقوق و وكالت، مشاوره حقوقی آنلاین و خدمات وكالتی
alameadl.ir - حقوق مادی و معنوی سایت علم عدل محفوظ است

علم عدل - وکالت و حقوق علم عدل

حقوق و وکالت