كدخدایی:

شورای نگهبان مدعی قانونگذاری نیست

شورای نگهبان مدعی قانونگذاری نیست علم عدل: سخنگوی شورای نگهبان گفت با اشاره به مباحث مطرح شده درباره مصوبه اخیر این نهاد راجع به شرایط کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت که شورای نگهبان مدعی قانونگذاری نیست.



به گزارش علم عدل به نقل از رادیو گفت و گو، عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان با اعلان اینکه موضوع انتخابات ریاست جمهوری همیشه مورد توجه تمام کنشگران سیاسی و اصحاب رسانه بوده است، اظهار داشت: در چنین شرایطی طبیعی است که حساسیت هایی به مصوبه جدید شورای نگهبان وجود داشته باشد، به ویژه آنکه بعد از سال ها برای اولین بار شورای نگهبان مبادرت به ساماندهی ثبت اسامی ریاست جمهوری کرده است و در نتیجه اعتراضات به این مصوبه قابل انتظار بود.

وی گفت کرد: برخی از این اعتراضات به مصوبه شورای نگهبان ممکنست درست باشد و شورا تلاش دارد دراین زمینه پاسخگو باشد، اما بدون تردید اصل مصوبه شورای نگهبان یک امر درست برای ساماندهی انتخابات ریاست جمهوری است.

سخنگوی شورای نگهبان با یادآوری ثبت اسامی کاندیداهای ریاست جمهوری در دوره های گذشته عنوان کرد: همیشه در دوره های قبل، ثبت نام ریاست جمهوری در کشور نماد خوبی نداشت و تصویری که از آن در رسانه های مختلف ثبت می شد مناسب نبود. شاهد بودیم افرادی برای انتخابات ثبت نام می کردند که به هیچ وجه صلاحیت لازم را نداشتند؛ خودشان نیز می دانستند نمی توانند از آن مرحله عبور کنند.

وی جایگاه ریاست جمهوری را یک پست خطیر دانست و اظهار نمود: برای کاندید شدن در ریاست جمهوری نیازمند است فرد، توانمندی و تجربه های لازم را داشته باشد تا بتواند برنامه های خود برای حل مشکلات کشور را اجرائی کند. در انتخابات شوراهای شهر و روستا ملاک مدرک تحصیلی وجود دارد اما برای ریاست جمهوری هیچکدام از این شرایط وجود نداشت و این مساله وهن نظام جمهوری اسلامی و نظام انتخاباتی کشور بود.

کدخدایی به اقدام و مصوبه مجلس برای تغییر قانون انتخابات ریاست جمهوری اشاره و بیان کرد: این مصوبه به دلایلی نتوانست به مرحله نهایی برسد و در نتیجه اعضای شورای نگهبان باتوجه به اصل 99 قانون اساسی که نظارت بر انتخابات را بر عهده شورای نگهبان گذاشته است و همین طور برمبنای سیاست های کلی انتخابات که از طرف مقام معظم رهبری ابلاغ گردیده بود، مصوبه ای را در سال 96 ارائه داد.

وی ادامه داد: برمبنای آن مصوبه افراد باید حداقل صلاحیت را داشته باشند. آن مصوبه، امسال توسط شورای نگهبان اصلاح گردید و بر این اساس افراد باید دارای یک سابقه تحصیلی، سابقه کار و سن چهل سال باشند تا بتوانند در انتخابات ثبت نام کنند.

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به برخی ادعاها در خصوص اینکه شورای نگهبان با این مصوبه مبادرت به قانون گذاری کرده است، اظهار داشت: شورای نگهبان ابداً مدعی قانونگذاری نیست و اساساً تصوری از این مساله ندارد که مصوبه اخیر قانون گذاری است، بلکه در امتداد صلاحیتهایی که شورای نگهبان دارد این مصوبه لازم الاجرا است.

وی ادامه داد: از سال 95 که سیاستهای انتخابات ریاست جمهوری از طرف مقام معظم رهبری ابلاغ گردیده است هنوز از طرف مجلس مصوبه روشنی دراین زمینه ارائه نشده است و به همین جهت شورای نگهبان نسبت به این مسئله ورود کرد و اساساً مبنای کار شورای نگهبان برای ارائه این مصوبه سیاست های کلی انتخابات است که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ گردیده بود.





منبع:

1400/02/21
22:08:04
5.0 / 5
1661
تگهای خبر: ابلاغ , اسلامی , ثبت , سابقه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
حقوق و وكالت، مشاوره حقوقی آنلاین و خدمات وكالتی
alameadl.ir - حقوق مادی و معنوی سایت علم عدل محفوظ است

علم عدل - وکالت و حقوق علم عدل

حقوق و وکالت