روزه ماه مبارك رمضان در شرایط كرونایی برای چه كسانی واجب نیست؟

روزه ماه مبارك رمضان در شرایط كرونایی برای چه كسانی واجب نیست؟ به گزارش علم عدل نظر به این كه در آستانه ی ماه مبارك رمضان هستیم، بایستی فرصت را غنیمت شمرده و پیشاپیشِ مسایلِ روز مبتلابه شرایط روزه گرفتن را به مردم عزیز گوش زد و یادآور شویم تا عوارض و تلفات ناشی از كروناویروس با ورود به ماه خدا، خدای ناكرده، بیشتر نشود.


یادآور می شود كه كروناویروس بیشتر به كسانی كه از سیستم ایمنی ضعیف، رنج می برند، حمله می كند و درواقع، افرادی كه نحیف بوده و از نبودِ توان بدنی قوی رنجور هستند، بیشتر در معرض خطر مبتلا شدن به این بیماری هستند؛ و تصور ذهنی عموم مردم آن است كه با روزه گرفتن، بدن ضعیف تر شده و امكان مبتلا شدن به بیماری كروناویروس را زیاد می كند. حال، با عنایت به این مقدمه ی كوتاه و دیگر نقطه نظرهای پزشكی، این پرسش مطرح است كه روزه در چنین شرایطی، بر چه كسانی واجب نیست؟ و اگر كسی از خوف و ترس از مبتلا شدن به بیماری كرونا، روزه نگیرد، حكم فقهی آن چیست؟
مثلاً یكی از سفارش های پیشگیرانه این است كه دست كم روزی دو بار، هر بامداد پس از بیدارشدن و شب ها پیش از خواب، با آب نمك (ترجیحاً با آب نیمه داغ) غرغره كرده و هم چنین استنشاق نماییم تا از مبتلا شدن به كروناویروس در امان باشیم. سؤال این است كه در ماه مبارك رمضان، تكلیفِ چیست؟ بنا براین، ضروری به نظر می آید كه آیات عظام و مراجع تقلید، نظر فقهی خویش را اعلام نموده و مبحث از راه ستاد مبارزه با كرونا و صداوسیما و دیگر رسانه ها هم چون مطبوعات و خبرگزاری ها و پایگاه های خبری و ابزارهای اطلاع رسان در فضای سایبر، با هماهنگی لازم توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به نحو مطلوب اطلاع رسانی شود. * پژوهش گر مسایل حقوقی و مدرس دانشگاه جامع علمی كاربردی تهران

1399/02/01
23:56:26
5.0 / 5
3107
تگهای خبر: اسلامی , پزشك , حكم , دانش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۴
حقوق و وكالت، مشاوره حقوقی آنلاین و خدمات وكالتی
alameadl.ir - حقوق مادی و معنوی سایت علم عدل محفوظ است

علم عدل - وکالت و حقوق علم عدل

حقوق و وکالت