در هفتمین جلسه دادگاه متهمان پرونده موسسات مالی مطرح شد

خودروی ۴ میلیاردی كه به نام فامیل متهم شد، پولشویی از راه معتمدان

خودروی ۴ میلیاردی كه به نام فامیل متهم شد، پولشویی از راه معتمدان علم عدل: نماینده دادستان تهران با بیان این كه شاهد مثال هایی از پولشویی در پرونده موسسه البرز هستیم اظهار داشت: متهم در یك فقره خودرو چهار میلیاردی را برای فرار از مصادره به نام یكی از فامیل های خود می كند.


به گزارش علم عدل به نقل از مهر، هفتمین جلسه رسیدگی به پرونده مؤسسات مالی و اعتباری البرز ایرانیان، آرمان، ولیعصر و فردوسی دقایقی پیش در شعبه ۴ دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی به ریاست قاضی صلواتی در حال برگزاری است.امیرحسین آزاد متهم ردیف اول این پرونده است كه به قول نماینده دادستان پدرش قبلاً استاندار بوده و الان هم داماد یك استاندار است.در ابتدای این جلسه قاضی صلواتی خطاب به متهم مهدی بهرامی حسن آباد اظهار داشت: افترا شما معاونت در اختلال عمده در اقتصاد كشور با علم به مؤثر بودن و ضربه زدن به نظام اقتصادی و همینطور تحصیل مال از راه نامشروع به مبلغ ۳۵ میلیارد ریال و مشاركت در كلاهبرداری با آقای قریانی است آیا افترا خویش را قبول دارید؟متهم در ابتدای دفاعیات خود اعلام نمود: ما وظایف خویش را بر مبنای مصوبات انجام می دادیم مبنای مجوز هم درست بوده است.وی افزود: مصوبه هیأت وزیران برای توسعه منابع مؤسسات مالی وجود دارد كه آنرا به دادگاه عرضه می دهم.بهرامی با اشاره به اینكه حسابرسی تمام واحدها انجام می شد اظهار داشت: هشت مكاتبه در این رابطه انجام شد و هیچ نقل قولی برای مشكل دار بودن مجوزها به ما اعلام نشد.متهم در مورد ملك موروثی مورد بحث در پرونده توضیح داد.بازپرس اولیه پرونده اظهار داشت: پول گرفتید و باید پول بدهید با این وجود بخشی از پول این ملك را دادم.

قاضی صلواتی خطاب به متهم اظهار داشت: چه پاسخی به ۴۰ هزار و ۴۳۹ سپرده گذار دارید اگر بانك كشاورزی پول را پرداخت نمی كرد بدهی و سپرده گذاران چه می شد؟ كه متهم پاسخ داد: ۱۲۰۰ مؤسسه مثل مؤسسه ما فعالیت می نمایند اگر هم مدیریتی نشده باید آقای قریانی توضیح دهد.وی در پاسخ به این سوال قاضی صلواتی در خصوص اینكه آخرین پست شما در مؤسسه چه بوده است اظهار داشت: من سرپرست تعاونی در شهرستان بهارستان و همینطور شهریار بودم.وی افزود: بنده اختلافی با آقای زربخش مدیر تعاونی استان تهران داشتم ایشان در بازه زمانی ۸ تیر ۹۵ اعلام نمود مسئولیت تعاون را بر عهده می گیرد البته مشكلات هم از آن زمان آغاز شد بنده اختلاف نظر با آقای زربخش در بخش مدیریتی پیدا كردم و برای همین هم مدتی را به مرخصی رفتم.وی در آخرین دفاعیات خود خطاب به دادگاه اظهار داشت: من كارمند دولت بودم و كاری نكردم در بحث فعالیت های تجاری باید بگویم كه فعالیت واحدهای تجاری جرم محسوب نمی گردد همینطور ما مصوبه هیئت وزیران را هم داریم وی خطاب به قاضی اظهار داشت: هشت مكاتبه از جانب مدیران بالادست با مقامات شهرستان های مختلف وجود دارد.

وی در ارتباط با افترا كلاهبرداری توضیح داد: در ارتباط با این باید بگویم من پول ها را برگرداندم از جانب مسئولیت ولیعصر هم برعهده آقای قریانی بود.وی اضافه كرد: هیچ گونه عوائد و سود مالی در این قضیه نداشتم و ۱۰ ماه است كه در زندان به سر برد و متضرر شدم

در ادامه قاضی صلواتی با اشاره به اتهامات یكی دیگر از متهمان اظهار داشت: احسان حیدری فرزند علی اكبر متهم به تحصیل مال نامشروع با عنایت به انتقال برخی اموال همچون خودروی مینی كوپل و رنجور و همینطور ملكی در سرخرود است.وی خطاب به متهم اظهار داشت: آیا اتهامات را قبول دارید؟

متهم حیدری با حضور در جایگاه اظهار داشت: در ارتباط با ملك سرخرود باید بگویم من در این رابطه كاملاً بی اطلاع بودم و زمانی متوجه شدم كه ملك به نام شده بود.

قاضی صلواتی خطاب به متهم اظهار داشت: آیا شما نسبتی با امیرحسین آزاد دارید كه متهم پاسخ داد ایشان شوهر دخترخاله بنده هستند.

وی اضافه كرد: دوست امیرحسین آزاد به من زنگ زد و گفت ملك سرخ رود به نام شما شده است در حالی به نامم شده كه من كاملاً بی خبر بوده و حتی آنرا ندیدم فكر می كردم سرخرود منطقه ای در تهران است.

وی اضافه كرد: بعدها فهمیدم از جانب حصاری وكیل متهم به نام شده است حتی سند ملكی را هم مشاهده نكردم
وی در ارتباط با دو دستگاه خودروی لوكس كه به نامش منتقل شده است توضیح داد: استنباط بنده این بود كه آقای آزاد ماشین های شخصی را به واسطه اعتماد به بنده به نامم زده است من بعنوان راننده ایشان در شركت شأن مشغول به كار بودم.

قاضی صلواتی خطاب به متهم اظهار داشت: ماشین ها در اختیار شما بود كه متهم پاسخ داد پس از بازداشت آقای آزاد سوئیچ را از جانب همسرشان دریافت كرده به مأموران تحویل دادم اگر من به تعویض پلاك رفتم به دستور آقای آزاد بود.

متهم در پاسخ به سوال قاضی صلواتی در خصوص اینكه آیا شما حقوق دریافت می كردید گفت ابتدا یك میلیون و دویست و بیست و هفت هزار و سپس دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان حقوق می گرفتم.

نماینده دادستان تهران خطاب به متهم اظهار داشت: آیا شما وقتی آقای آزاد ماشین ها را به نام تانك چك و سفته دادید چون كه یكی از ماشین هایی كه آن زمان به نام شما شد ۴ میلیارد تومان ارزش داشت همینطور در ارتباط با ملك سرخ رود اگر شما خودتان امضا نكردید چرا طرح دعوا نكردید.وی خطاب به دادگاه اظهار داشت: وقتی صحبت از پولشویی می نماییم مصداقش همین ثبت سندها است آقایان اموال را به نام افراد دیگر منتقل می كردند تا اموال را اشخاص غیر نتوانند مصادره كنند.متهم در واكنش به سخنان نماینده دادستان تهران گفت زمانی متوجه شدم كه ملك به نامم شده بود زمانی آقای آزاد به من اعلام نمودند كه دفتر خانه رفته و وكالتی را برای انتقال ماشین ها امضا كنم من به آزاد اعتماد داشتم چون فامیل بودیم و كالتی را با آقای آزاد دادم كه مبنای آن هم این اعتماد فامیلی بود ما بچه شهرستان هستیم در شهرستان هم به جهت اینكه ۸۰ هزار تومان پول تعویض پلاك ندهند خودشان پای معامله می رود اما در تهران به علت اینكه مردم مشغله كاری دارند مبحث وكالت مطرح است. در ارتباط با جزئیات ملكم هیچ اطلاعی ندارم.

حیدری خطاب به دادگاه اظهار داشت: یكی از عناصر جرم مبحث آگاهی است كه من هیچ اطلاعی از سند زدن آنها نداشتم استفاده هم در این رابطه از جانب بنده نشده است.در ادامه رسیدگی به دادگاه متهمان مؤسسات مالی و اعتباری البرز ایرانیان، امیرحسین آزاد كه داماد یكی از استانداران كنونی و فرزند یكی از استانداران سابق است با حضور در جایگاه اظهار داشت: پدر و پدر همسرم موافق كار من نبودند چون اساساً فعالیت بانكی این چنینی را شرعی و جایز نمی دانستند

وی اضافه كرد: یكی از علل پشیمان بودنم این است كه در فرصتی كه پیش آمد قرآن خواندم و دیدم كه به قول قرآن سود دادن و سود گرفتن این چنینی درست نبوده و اعلان جنگ با خداست شاید اینكه افرادی با فریب كارهایی برای انجام دادند هم دلیلش این باشد.

آزاد در آخرین دفاعیات خود خطاب به قاضی صلواتی اظهار داشت: در دادگاه گفته شد ۹۱ هزار سپرده گذار را من راهی خیابان كردم هرچه تلاش كردم كه اینطور نباشد اما ۹۱ هزار نفر نبوده و ۴۷ هزار نفر بودند البته پیش از بازداشت ۲۴ هزار نفر تسویه شده بودند.

متهم خاطرنشان كرد: پرونده تعاونی ولیعصر با آرمان یكی نیست و من سمتی در آنجا ندارم متأسفانه بارها در دادگاه اعلام گردید كه من مدیرعامل شركت تعاونی ولیعصر هستم.

وی اضافه كرد: در دادگاه گفته شد كه من اعلام كردم هیچكس از اموال كارشناسی نشده است اینطور من نگفتم بنده اعلام كردم اموالی هست كه كارشناسی نشده و همچنان معتقدم هیئت تسویه نقش پررنگی در تصمیم گیری دادگاه خواهد داشت.

وی با اشاره به صحبت های خرازی اظهار داشت: در دادگاه آقای خرازی گفتند ۱۶۲ میلیارد یاد شده من بوده است من اعداد را قبول دارم اما عرضم این است كه آقای خرازی بعنوان شركت آماری نباید تحلیل دهد بلكه ایشان خودشان نباید آنها را اقتباس و آنرا تحلیل كنند اینطور از نظر من وجاهت قانونی برای دادگاه ندارد.

آزاد افزود: نماینده بانك مركزی به تخلفات تعاونی البرز ایرانی ها اشاره كردند قرار بود به دادگاه مدارك عرضه شود كه نشد تنها بحث شفاهی و افترا زدن مطرح نیست بلكه باید مستندات به دادگاه عرضه شود.متهم امیرحسین آزاد در ادامه و با اشاره به این مورد كه گفته شده بانك مركزی هیچ تعهدی به فرد غیرمتخصص برای عرضه مجوز بانكی دارد، اظهار داشت: بانك مركزی اگر به دنبال ساماندهی بود می توانست فرد مورد تأیید خویش را برای مؤسسه بیاورد اگر تخلف بوجود آمده بود شخصی بوده نه سیستمی بدین منظور می توانستند مدیر مدیر مورد تأیید خویش را می گذاشتند تا فرآیند اقدام انجام شودآزاد اضافه كرد: نماینده دادستان پیش تر در جلسه ای از دادگاه اعلام نمود نامه ای برای ادغام موسسه ها وجود دارد و ادغام به معنای توقف است، این مورد درست نیست اگر قرار بود فعالیت ها متوقف شود، گفته نمی شد می توانند با ۲۵ شعبه به فعالیت خود ادامه دهند رئیس جمهور هم در این اواخر اعلام نمودند ۵ بانك از جانب بانك مركزی اعلام می شود آیا این به معنای متوقف شدن فعالیت بانك ها بود.

متهم ردیف اول پرونده افزود: نماینده بانك مركزی اعلام نمود ادعای امضای داوطلبانه در ارتباط با همكاری با بانك كشاورزی اختیاری نبوده است بلكه الزامی بوده است كه پلیس آگاهی از من امضا گرفته اینطور نیست من اعلام كردم كه در پلیس آگاهی نماینده بانك مركزی به پلیس آگاهی آمد و من آنرا امضا كردم اگر الزامی بود قریانی امضا می كرد كه تا كنون این كار را انجام نداده است.

وی با اشاره به یكی دیگر از نقل قول های مطرح شده در جلسه اخیر دادگاه اظهار داشت: گفته شده كه من به مسئولان بانك مركزی توهین كردم كه این طور نیست چون كه برخی مدیران پاكدست دستوری برای حل مشكل تعاونی ها صادر كردند و من در همین جا از زحمات آقای پورمحمدی ارجمندنژاد و برخی دیگر از مدیران بانك مركزی قدردانی می كند.متهم امیرحسین آزاد در دفاع از مبحث تبلیغات تعاونی ها توضیح داد: اینكه گفته شد تعاونی تبلیغات ثابتی داشت و مردم فریب خوردند درست نیست ما تنها تعاونی بودیم كه تبلیغات محیطی و تلویزیونی نداشتیم.

وی در ارتباط با مبحث مكاتبه با مراجع قضائی و ارسال آن به بانك مركزی توضیح داد: اینكه گفته شده بانك مركزی پاسخ مكاتبات مراجع قضائی را نداده باید بگویم بنده در جایگاهی نیستم كه بخواهم اینطور سخن بگویم.

متهم امیرحسین آزاد با اشاره به تأسیس برخی شعب در بعضی از مناطق خاص توضیح داد: اینكه گفته شده در جایی برخی از شعبات مؤسسه آرمان را زدم كه پدرم در آنجا مسئولیت داشته درست نیست اگر اینطور بود می رفتم استان سیستان كه وسعت بیشتری هم داشت و به ایلام نمی رفتم.

وی با اشاره به اینكه اشتباهاتی را به خاطر اعتماد نابجا به برخی افراد داشتم مرتكب شدم اظهار داشت: بای سلامی دوست آقای قریانی بود قرارداد مهم با بای سلامی به ارزش ۳۰۰ میلیون منعقد شد و سپس این فرد اعلام نمود كه من اشتباه كردم و ارزش تعاونی ۲ میلیارد تومان است.

آزاد اضافه كرد: قریانی گفت دو میلیارد كه چیزی نیست با یك معامله هم به دست می آید پس از مذاكرات با اسلامی قریانی به من اظهار داشت كه من از این فرد دلخورم و با او معامله نمی كنم بنابراین قرارداد جدیدی به مبلغ یك میلیارد و ۸۵۰ میلیون با من منعقد شد.

آزاد افزود: بعدها متوجه شدم كه آن دلخوری و دعوا زرگری بوده است مبلغ اولیه قرارداد ۳۰۰ میلیون تومان بود و من ابتدا متوجه نشدم كه شاید این عدد تبانی بوده باشد.

آزاد در ادامه آخرین دفاعیات خود خطاب به قاضی صلواتی اظهار داشت: سال ۹۰ آقای قریانی به من گفت به قدری سود كردیم كه می توانید از اموال تعاونی برای خودت برداری.
وی در ادامه افزود همینطور آقای قریانی مبلغ ۸ میلیارد تومان را به علی دولتشاهی برای خرید یك شركت داد ایشان در حالی می گوید علاقه به خارج از كشور ندارد كه یك مؤسسه بین المللی را با همین ارزش از حساب تعاونی برای خود خریداری نموده است.

متهم در ادامه و با اشاره به پرونده آقای تنها اظهار داشت: معادل قضیه آقای دولتشاهی برای آقای تنها هم صورت گرفت چونكه ۱۷۴ میلیون تومان اوراق برای این فرد صادر شده بود
اوراقی كه برای خرید املاك صادر شده بود. اوراق آقای تنها همان بود كه برای دولت صادر شده بود كه آقای تنها از من قریانی و تعاونی فردوسی شكایت نمود كه ما در آن پرونده تبرئه شدیم.

وی خطاب به دادگاه اظهار داشت: پشیمان هستم از اینكه به این عرصه ورود كردم خانواده ای دارم كه زندگی شأن را در راه انقلاب گذاشتن پدرم اوایل انقلاب جزو نخستین های بود كه ضد رژیم پهلوی شعار داد خانواده ما جز خارج از این انقلاب آبرویی ندارند.

آزاد خطاب به قاضی صلواتی اظهار داشت: بنده جوانی بودم در منطقه ای بسیار محروم اینكه در ایلام شعبه ایجاد كردم به علت نفوذ پدر من نبوده بلكه به خاطر ایجاد اشتغال بود چون كه ۴۰۰ كارمند داشتم نیت من ایجاد شغل بود متأسفانه اشتباه كردم اما پای اشتباهی استادم.

آقای قاضی من را به چشم یك جوان خطاكار و نه یك ضد انقلاب ببینید.

وی اضافه كرد: من پای اشتباهم ایستادم و هیچ وقت متواری نشدم اشتباهاتم را هم گردن دیگران نیانداختم تلاشم بر این بوده كه اموال را برگردانم خواهش می كنم نگاهتان به من نگاه به باشد كه اشتباه كرده است.وی از دادگاه طلب عفو و بخشش كرد و اظهار داشت: از تمام كسانی كه به دلیل اعتماد بیجای من و اشتباهاتم متضرر شدند و صدمه دیدند عذر خواهی می كنم و طلب حلالیت دارم.در ادامه وكیل متهم امیر حسین آزاد خطاب به دادگاه اظهار داشت: حسب ماده ۲۸۶ قانون مجازات اسلامی، مرتكب فعل اختلال در نظام اقتصادی باید با قصد مقابله با حكومت این فعل را انجام دهد و این مورد باید مفروض باشد همینطور مرتكب علم به این كار را داشته باشد. در حالیكه موكل من هیچگاه این فكر را در مورد ضربه زدن به نظام مطلقاً نداشته است و از سویی اگر مبحث ماده ۲۸۶ قانون مجازات اسلامی هم فرض شود اختلال شدید باید با نتیجه همراه باشد.

وی اضافه كرد: موكل من مدعی است اموالی كه در اختیار دارد تكافوی بدهی را می دهد بلكه بیشتر هم می شود.

وكیل این متهم خاطرنشان كرد: هم اكنون اموال در اختیار هیئت تسویه است و برای حفظ حقوق مالباختگان از ریاست دادگاه می خواهم مدیریت كنند تا هیئت مؤسس كارشناسی دقیق عرضه بدهد تا بدانیم حرف موكل من درست است یا خیر؟

قاضی صلواتی در واكنش به سخنان وكیل متهم اظهار داشت: بر مبنای آخرین گزارشات واصله هیئت تسویه در حال قیمت گذاری املاك است و پیش بینی می شود حداكثر ۲۰۰ میلیارد تومان باشد كه تا ۱۴۰۰ میلیارد فاصله بسیاری است البته باید ببینیم چقدر ارزش گذاری می شود.در ادامه وكیل متهم قریانی خطاب به دادگاه اظهار داشت: اگر مؤسسه غیر مجاز بود، دستور به ادغام صادر نمی شد. قریانی پس از مسائل پیش آمده و با عنایت به اینكه سلیقه اش با سلیقه مدیران همسو نبوده است، از مجموعه شده و با همان شیوه در رابطه كریم تحت عنوان ولیعصر تعاونی بوجود می آورد.وی با اشاره به اینكه نامه نگاری های زیادی هم در این رابطه انجام شده است، اظهار داشت: در بدو تأسیس، سازمان تعاون ضمن تبریك جهت راه اندازی یك مؤسسه، موادی را برای استعلام و غیره مطرح می كند. اگر غیر مجاز بود كه تبریك گفته نمی شد.وكیل متهم قریانی افزود: در زمینه كارآفرینی، تعاونی ولیعصر زمین های متعددی را خریداری كرد. در خراسان زمینی را برای كشت زعفران خریده شده است. به صورت كلی موكل هیچ سو نیتی نداشت چون كه سابقه بانكی خوبی داشت.وكیل متهم قریانی خطاب به رئیس دادگاه اظهار داشت: آنچه مسلم هست این است كه مسؤلین مؤسسه به دنبال این نبودند كه بخواهند با مردم درگیر شوند یا حقوق مردم را ضایع كنند، چه بسا اگر بازداشت نمی شدند و فرصتی داده می شد اصلاً این پرونده شكل نمی گرفت.متهم قریانی در دفاع آخر خود خطاب به قاضی صلواتی اظهار داشت: درباره هشت میلیارد اوراق سپرده آقای آزاد طوری صحبت می كند كه انگار هشت میلیارد پول بود آن اوراق در آن مقطع صادر شده بود ولی اینكه ایشان می گویند در جریان نبودم دروغ است در جریان بود این اوراق را من به آقای دولت شاهی داده ام و یك میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان هم از آن اوراق برگشت شده است.وی افزود: من و خانواده ام یك مهر خروج از كشور نداشته ایم آقای آزاد با مظلوم نمایی صحبت می كند و به خاطر اینكه بگویند آقای قریانی این مجموعه را راه انداخت و ما ناچار به ادامه بودیم در حالیكه این درست نیست.متهم قریانی اظهار داشت: شما اگر مجبور به ادامه بودید مجبور به توسعه نبودید من در آگاهی متوجه شدم شعبات دیگری هم افتتاح كرده اند وبه استان های دیگری هم می خواستند ورود كنند.وی اظهار داشت: من از روز اول به اتفاق آقای آزاد تا سال ۹۳ حضور داشتم او قدرت طلب و جاه طلب است از گردش مالی تعاونی سود می برد

قریانی با اشاره به اینكه هیچ احضارنامه ای برای من در زمانی كه سمت داشتم نیامده بود، اظهار داشت: ملك پاسداران را در زمان خروج با آقای آزاد صلح كردیم و مواردی مثل ملك سرخرود مازندران كه وكالت نامه به من داده بودند عین وكالت را به شركت آرمان سافترا تفویض كردم. آقای آزاد اگر حسن نیت داشت در آن مقطع چرا در ساختمان لاكچری درتهران برای خود دفتر اختیار كرده بود؟
وی خطاب به قاضی صلواتی اظهار داشت: آقای رئیس دادگاه من یك روستایی زاده هستم والان هم منزل من در روستا است آقای آزاد طوری جلوه می كند كه چون سن من بیشتر از اوست او را فریب داده ام من با حسن نیت وارد شدم و حداقل سو نیت نداشتم ما قصد ضربه به نظام نداشتیم این را برای نخستین بار شنیده ام.

در ادامه نماینده بانك مركزی با اذن قاضی در جایگاه حاضر شد و اظهار داشت: اگر بحث پلمپ شعبات یكباره مطرح می شد تبعات زیادی ممكن بود داشته باشد بانك مركزی به دفتر مركزی شركت اطلاع رسانی كرد اما تعاونی به فعالیت خود ادامه می داد. درست است كه هدف تجارت بود اما طمع باعث پیش آمدهایی برای نظام و كشور شده بود و این چیزی جز سوءنیت متهمان نبوده است.

وی با اشاره به اینكه مكاتبات بانك مركزی تا پیش از ادغام برای تشكیل مؤسسه فردوسی بود، اظهار داشت: به علت اینكه همه همكاری نداشتند مؤسسه فردوسی تشكیل نشد و مكاتبات فردوسی پیش از شروع فرایند اجرایی می باشد.

قاضی صلواتی با بیان ختم این جلسه اظهار داشت: ختم رسیدگی به این پرونده هم اعلام می شود و بعد از وصول لوایح وكلا در مهلت قانونی رأی صادر خواهد شد.

1398/02/11
20:20:12
5.0 / 5
5220
تگهای خبر: اتهام , اسلامی , بازداشت , پرونده
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
حقوق و وكالت، مشاوره حقوقی آنلاین و خدمات وكالتی
alameadl.ir - حقوق مادی و معنوی سایت علم عدل محفوظ است

علم عدل - وکالت و حقوق علم عدل

حقوق و وکالت